Etappe 2: Oslo – Skei

De eerste échte reisdag. Zo voelt het tenminste als we snelweg vaarwel zeggen als we de stad uit rijden. En dat laten we zo. Wat een rust op de weg en wat een schoonheid. Zo houden we dit nog wel even vol.

De route brengt ons langs een bijzonder en ontroerend monument; dat van Utøya. Misschien zegt die naam je niet direct zoveel, maar het is de plek waar in 2011 een bekende rechtsextremistische terrorist (wiens naam we niet noemen) 69 jongeren en begeleiders het leven ontnam omdat hun politieke ideeën hem niet zinden. De plek maakt indruk, ontroert. Joop maakt er foto’s, want dat is zijn manier van respect betuigen. Elke krijgt het niet gedaan.

We volgen de 245 naar het noorden. Dat meer op rechts duurt echt eindeloos. Het gaat – maar – door… Tachtig km om precies te zijn. En halverwege stuiten we in Ringelia (het mag eigenlijk geen naam hebben) op de Skute Kirke; een houten kerk geopend in 1915.

En iemand kan het gewoon niet laten… Een goedmakertje voor de kraanvogels die we zien, maar onmogelijk kunnen fotograferen.

2 Comments on “Etappe 2: Oslo – Skei

  1. hoi, gewoon genieten van het Noorse “vrije” land het is gewoon om verliefd op te worden. heel wat anders dan midden en zuid Europa. je houdt ervan of je kunt niet tegen de rust en ruimte.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: