Etappe 9: Hilstad – Bodø

220725 Over zonsondergang en een mijlpaal.

Het wordt laat gisterenavond. We kunnen maar geen afscheid nemen van de zonsondergang die eindeloos duurt. Onze hytte kijkt uit over de fjord en het licht is zo mooi! We schieten plaat na plaat met camera en telefoon. Om 23:30, de zon is net onder en zal spoedig weer opkomen, kruipen we toch maar onder de wol. Joop kan er zó geen genoeg van krijgen dat hij om drie uur, als de natuur hem uit bed stuurt, de zonsopgang nog even meepikt.

We worden wakker met diepgrijze regen (natuurlijk) en dat blijft het grootste deel van de dag zo. We beginnen de dag met de ferry naar Jetvik. Die brengt ons om 10:14 over de poolcirkel! Je merkt er precies niks van en toch is het zo’n moment. De rest van onze tocht naar de Noordkaap brengen we steeds verder boven de 66o34’N door.

Ook zonder zon is het landschap fenomenaal. We rijden de laatste etappe van de Kystriksveien. We kijken met groot genoegen terug op die prachtige 650 km!

7 Comments on “Etappe 9: Hilstad – Bodø

  1. wat genieten jullie, ik heb de tocht in 1995 gemaakt toen nog met minder bruggen en meer veerboten. Geweldig om jullie te volgen, het wordt nog mooier. geniet verder, Wilma

    Geliked door 1 persoon

  2. Magisch he?? Mijn lief ging op de Lofoten ook midden in de “nacht” de tent uit om de zonsopgang te fotograferen. Schoonzus woont in Zweeds Lapland..dus paar keer geweest ..geniet van herkenbare sferen bij jullie! Dank!

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: